Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fostul director al BEM rămâne în arest

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediaСудебный молоток
Судебный молоток - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul director al Băncii de Economii (BEM), Grigore Gacichevici, nu va fi eliberat din arest preventiv. Curtea de Apel a respins cererea avocaților acestuia.

CHIȘINĂU, 21 iul — Sputnik. Curtea de Apel Chișinău, după ședința de joi, a respins cererea avocaților fostului director al BEM, Grigore Gacichevici, care au contestat decizia cu privire la prelungirea arestului preventiv cu 30 de zile.

Михаил Гофман - Sputnik Moldova
Societate
Fratele lui Gofman, parte din conducerea BEM și consilier al lui Gacichevici

"Curtea de Apel a respins apelul părții apărării. Considerăm nefondată menținerea lui în arest preventiv. Nu există nici un motiv pentru acest lucru", a spus avocatul lui Gacichevici.

Gacichevici a fost reținut pentra doua oară la 21 martie curent, la câteva ore după ce fusese eliberat din arest preventiv pe alt episod din dosarul privind încălcările de la BEM. Este vorba despre dosarul penal pornit la 30 noiembrie. Ancheta pune accentul pe faptul că eliberarea de către bancă a creditelor riscante în sumă de 260 de milioane de lei pentru trei agenți economici a avut loc atunci când Gacichevici se afla la cârma acestei instituții financiare.

Gacichevici a fost reținut deja de trei ori în calitate de suspect în câteva dosare penale cu privire la eliberarea ilegală a creditelor din bancă.

Fluxul de știri
0