Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosarul Şor: magistraţii decid dacă să prelungească sau nu arestul preventiv

© Sputnik / Мирослав РотарьПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
În după-amiaza zilei de joi, la Judecătoria Buiucani va fi examinat demersul procurorilor prin care se cere prelungirea mandatului de arest preventiv în izolator pentru primarul Orheiului.

CHIŞINĂU, 20 iul – Sputnik. Magistraţii de la Judecătoria Buiucani vor examina joi, 21 iulie, demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea mandatului de arest preventiv în izolator pentru primarul Orheiului, Ilan Şor.

Şedinţa va începe la ora 16.30, în biroul 614, la Judecătoria Buiucani.

Ilan Şor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ilan Şor rămâne primar în Orhei. Procuratura nu are pârghii să conteste decizia

Învinuirea cere prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile. Ilan Şor a fost reţinut la 22 iunie de procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani, evaziune fiscală şi escrocherie.

Avocatul primarului, Denis Ulanov, a declarat pentru Sputnik că nu vede temei juridic pentru prelungirea mandatului de arest pe numele clientului său. 

„Am studiat demersul procurorilor şi actele care îl însoţesc. În acestea nu există şi nu au fost prezentate temeiuri juridice pentru menţinerea în continuare sub arest a lui Ilan Şor. Calificăm demersul procurorilor ca unul nefondat”, a declarat avocatul. 

Denis Ulanov a mai precizat pentru Sputnik că, Ilan Şor continuă să colaboreze cu ancheta.

„Ilan Şor se declară nevinovat. Joi la şedinţa de judecată vom cere eliberarea lui Şor”,  a declarat Ulanov. 

Primarul Orheiului se află în arest preventiv în izolatorul CNA. Din cauza problemelor cardiace pe care le are, angajaţii CNA au solicitat medicii de la Urgenţă de câteva ori. Totodată, mai mulţi locuitori ai oraşului Orhei, dar şi susţinători şi prieteni ai lui Ilan Şor au colectat zeci de mii de semnături prin care cer eliberarea imediată a edilului.


Fluxul de știri
0