Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldoveni porniţi în Italia, întorşi din drum de un viceministru

© Sputnik / Rodion ProcaTraseu
Traseu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a intensificat acțiunile de control în scopul combaterii transportului ilicit de pasageri.

CHIŞINĂU, 21 iul – Sputnik. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor în comun cu Agenția Națională Transport Auto (ANTA) și Poliția de Frontieră au demarat în această dimineață verificări a autoturismelor ce transportă pasageri peste hotarele Republicii Moldova. Controalele s-au desfășurat chiar în interiorul punctelor vamale.

La punctul de trecere al frontierei Leușeni, inspectorii ANTA au depistat un șofer, care transporta șase persoane în Italia fără licență de activitate. Acesta a declarat că a primit câte 20 de euro de la fiecare pasager pentru a-i transporta la destinație.

Conducătorul auto s-a ales cu amendă în mărime de două mii de lei, dar și fără plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului pe un termen de șase luni. 

Cu amenzi s-au ales și alți doi șoferi, care nu aveau toate actele în regulă. La fel ca și în primul caz, autoturismele au fost întoarse din drum.

Transport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A început vânătoarea transportului ilicit de călători

La raid a participat şi viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Sergiu Bucataru. El a declarat că aceste controale inopinate au loc după ce la minister au venit mai multe plângeri atât de la cetățeni, cât și de la agenții economici care spun că acest fenomen a crescut în ultima perioadă de timp. 

“Pentru noi contează foarte mult ca pasagerii să circule în maxima siguranță, iar din acest motiv am și inițiat aceste verificări pentru a-i disciplina pe șoferi să activeze legal, iar pe agenții economici să-i încurajăm pentru a avea mereu actele în regulă”, a declarat viceministrul. 

Conducătorii care transportă ilicit șoferi riscă amenzi de până la 140 de unități convenționale și să rămână fără plăcuțele de înmatriculare pe o perioadă de șase luni.

Astfel de verificări au mai avut loc și la posturile vamale Sculeni și Cahul. Și acolo inspectorii ANTA au depistat șoferi care transportau pasageri fără actele necesare. Operațiunea a început la începutul lunii și prevede controale la toate tipurile de autoturisme care transportă oameni.

 

Fluxul de știri
0