Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A început vânătoarea transportului ilicit de călători

© Sputnik / Rodion ProcaTransport
Transport - Sputnik Moldova
Abonare
Operațiunile de control privind combaterea transportului ilicit de persoane în trafic național și internațional se vor desfășura pe întreg teritoriul țării.

CHIŞINĂU, 20 iul – Sputnik. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a intensificat acțiunile de control în scopul combaterii transportului ilicit de pasageri. 

Operațiunile de control privind combaterea transportului ilicit de persoane în trafic național și internațional efectuate de grupurile mixte formate din inspectorii Agenției Naționale Transport Auto, Inspectoratul Național de Patrulare se vor desfășura pe întreg teritoriul țării, dar și la punctele de traversare a frontierei de stat.

transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Transportatorii şi drumarii, cu grave probleme din cauza finanţării insuficiente

Potrivit Codului Transporturilor Rutiere, la constatarea cazurilor de transport rutier ilicit, inspectorii Agenției şi angajații Inspectoratului Naţional de Patrulare aplică măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, cu întocmirea procesului-verbal corespunzător. Măsura de suspendare se aplică pentru un termen de 6 luni.

Totodată, contravenientul este responsabil pentru eventualele pierderi cauzate terților din reținerea vehiculului rutier, inclusiv persoanelor transportate, precum şi pentru achitarea eventualelor cheltuieli legate de reținerea vehiculului, de îndeplinirea condițiilor pentru realizarea transportului şi de conformarea la prevederile legale în vigoare.


Fluxul de știri
0