Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov nu dispune de date precum că FR ar fi avertizat Turcia referitor la puci

© Фотохост-агентство / Accesați arhiva multimediaПресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei a respins de fapt informația difuzată de mass-media și și-a exprimat nedumerirea în legătură cu apariția acesteia în spațiul informațional.

CHIȘINĂU, 21 iul — Sputnik. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, a declarat că nu dispune de informații referitor la faptul că Rusia l-ar fi informat, chipurile, pe președintele Turciei despre puciul care se punea la cale, informație difuzată de mass-media.

Akin Ozturk - Sputnik Moldova
TURCIA: a fost prins generalul care a organizat lovitura de stat

„Eu nu dispun de o asemenea informație și nu cunosc sursele la care se face referință  - agenția Fars", a răspuns Peskov la întrebarea jurnaliștilor dacă informația publicată corespunde realității.

Anterior, mai multe mass-media, făcând trimitere la agenția „Fars", au transmis că Rusia l-a avertizat pe președintele Turciei, Tayyip Erdogan, despre răsturnarea de guvern care se punea la cale.

În noaptea spre 16 iulie în Turcia un grup de rebeli au încercat să răstoarne guvernul actual. Arenele principale de desfășurare a evenimentelor au fost orașele Ankara și Istanbul. Conducerea țării a anunțat că răscoala a fost înăbușită.

Potrivit ultimei informații, 190 de cetățeni pașnici și-au pierdut viața, peste 100 de rebeli au fost uciși, circa 1,5 mii de persoane au fost rănite.

Fluxul de știri
0