În timpul puciului Erdogan a plecat chiar de sub nasul atacatorilor

© REUTERS / StringerPutschversuch in der Türkei
Putschversuch in der Türkei - Sputnik Moldova
Abonare
Comandoul sosit cu un elicopter în stațiunea balneară Marmaris a opus o rezistență acerbă și, astfel, detașamentul cu destinație specială care asigura paza președintelui a câștigat timp.

CHIȘINĂU, 18 iul — Sputnik. În timp ce în Turcia era pusă în aplicare tentativa de a răsturna guvernul, liderul statului Recep Tayyip Erdoğan a scăpat de moarte ca prin urechea acului, transmite Reuters.

Potrivit surselor, liderul turc a părăsit hotelul din stațiunea Marmaris cu câteva clipe înainte de sosirea la fața locului a militarilor care planificaseră asasinarea sau arestarea politicianului.

Puciștii au trimis spre Marmaris trei  elicoptere cu 25 de soldați la bord, transmite agenția Reuters cu referire la CNN Turk. Militarii au pătruns în hotel direct din aparatele de zbor, coborând cu ajutorul otgoanelor. Însă au fost întâmpinați de detașamentul cu destinație specială care asigura paza președintelui.

Vineri seara militarii turci au încercat să ia puterea în mâinile lor. După eșuarea puciului, forțe de ordine au arestat peste șase mii de persoane, printre care se numără și cele cu grad militar superior și mediu.

În urma acestui puci au murit 290 de oameni. Se spune că în spatele tentativei de lovitură de stat din Turcia ar fi Clericul Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA.

Fluxul de știri
0