Șocant: Copiii luați de statul finlandez de lângă părinți sunt ținuți în carcere

© Photo : Igor Vzorovтюрьма
тюрьма - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Doctorița Camelia Smicală, căreia serviciile sociale din Finlanda i-au luat copiii, face dezvăluiri revoltătoare despre modul cum sunt pedepsiți în Finlanda copiii care suferă de dorul părinților de care au fost separați.

BUCUREŞTI, 20 iulie — Sputnik. Femeia de 44 de ani, căreia serviciile sociale finlandeze i-au luat doi dintre cei trei copii ai ei, spune că băiatul ei i-a dezvăluit, la ultima lor întâlnire, informații alarmante legate de condițiile în care sunt ținuți copiii, potrivit evz.ro.

Camelia Smicală are program de vizită a copiilor, iar ultima întâlnire cu cei doi copii, care i-au fost luați de două ori în ultimii doi ani, a avut loc pe 18 iunie. Ea a povestit că Mihai, băiețelul ei, arată tot mai distrus de la o întâlnire la alta și că i-a mărturisit că e amenințat tot timpul, că îi este frică și că vrea să se întoarcă acasă. Dar cea mai șocantă destăinuire a minorului este despre condițiile în care sunt forțați să stea copiii care plâng după părinți.

„În casele de copii din Finlanda sunt boxe ca pentru pușcăriași: o cameră cu ciment pe jos, cu o ușă metalică ca la pușcărie, fără nici un fel de mobilier. Îi țin acolo pe copii când se revoltă. Să meargă cineva să filmeze pușcăriile finlandeze unde țin copiii furați. Nu s-a văzut nicăieri în lume așa ceva", a declarat Camelia Smicală.

Пакистанская молодежь резвится у прорвавшейся трубы в Карачи - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Durerea Moldovei: câți copii de pripas are țara

Ea a adăugat că are zeci de înregistrări cu astfel de declarații în care copiii dezvăluie cum au fost tratați.

De asemenea, despre întâlnirea dintre cei trei a vorbit un apropiat al doctoriței, care a spus că mama era complet răvășită, iar copiii arătau epuizați și „albi ca varul", plângeau tare și spuneau că nu dorm.

Ca și în cazul familiei Bodnariu, Cameliei Smicală i s-au luat copiii chiar dacă nu s-a dovedit că aceasta ar fi săvârșit abuzuri asupra lor. Camelia, originară din Piatra Neamț, a ajuns în Finlanda unde s-a căsătorit. Ea avea deja o fiică dintr-o căsătorie anterioară, iar cu soțul finlandez a mai avut doi copii. Femeia este nevoită să divorțeze din pricina violenței domestice, autoritățile îi încredințează ei copiii, după care aceasta se mută la o altă casă, a cărei adresă rămâne confidențială pentru a fi protejată de soț.

În momentul în care femeia își găsește un loc de muncă în altă localitate, autoritățile îi iau copiii, în mai 2015, în baza suspiciunii că ar putea părăsi Finlanda. Camelia își recuperează copiii în decembrie 2015, însă în primăvara acestui an, în urma unei anchete sociale, serviciile sociale finlandeze o separă din nou de copiii ei.

Fluxul de știri
0