Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protest cu haine așternute pe jos la intrarea în Guvern (foto)

© privesc.euProtest la casa Guvernului, deținătorii de patente
Protest la casa Guvernului, deținătorii de patente - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii Asociației Micului Business protestează din nou în fața Guvernului. Revoltați, comercianții au recurs la un gest mai puțin obișnuit.

CHIȘINĂU, 20 iul. – Sputnik. Sute de protestatari au revenit miercuri în fața clădirii Guvernului pentru a cere dreptul de a practica activitatea de comerț în baza patentei de întreprinzător.

Pentru a se face auziți, aceștia au aruncat hainele pe care nu le vor mai putea comercializa, chiar în fața intrării principale a casei Guvernului.

Protesters lie on the ground as they try to block work on a contentious U.S. air base in front of the gate of the U.S. Marine Corps Camp Schwab in Nago on the southern Japanese island of Okinawa - Sputnik Moldova
Okinawa: zeci de mii de japonezi protestează contra bazelor militare ale SUA

Preşedintele Asociaţiei Micului Business din Moldova, Eugen Roşcovan, a cerut ca Guvernul să dea aviz pozitiv iniţiativei privind abrogarea prevederilor legale care interzic, din anul 2017, comerţul în bază de patentă.

„Ne-am săturat de discuții, vrem rezultate. De ani de zile nu avem răspunsuri la solicitările noastre. Cerem un lucru simplu, o hârtie care trebuie semnată și expediată la Parlament”, a menționat Roşcovan.

Recent, Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a avizat pozitiv iniţiativa legislativă cerută de protestatari. Însă mai este nevoie și de Avizul pozitiv al Guvernului pentru ca proiectul de lege să poată fi examinat în Parlament.

Fluxul de știri
0