Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Parlamentul organizează dezbateri despre provocările din spaţiul mediatic

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimedia"Вести": 25 лет в эфире российского телевидения
Вести: 25 лет в эфире российского телевидения - Sputnik Moldova
Abonare
Propunerile de modificare a Codului Audiovizualului în vigoare, precum și proiectul noului Cod vor fi supuse unor dezbateri publice largi, cu participarea experților mass-media.

CHIŞINĂU, 20 iul – Sputnik. Propunerile de modificare a actualului Cod al Audiovizualului, precum și proiectul noului Cod vor fi supuse unor dezbateri publice largi, cu participarea experților. Parlamentul Republicii Moldova va organiza dezbaterile publice cu genericul ”Propaganda şi produsul local – provocările din spaţiul mediatic al Republicii Moldova”. Inițiativa aparține Președintelui Parlamentului Andrian Candu.

„Discuțiile se vor referi la propunerile de modificare a Codului în vigoare, dar și la prevederile noului Cod al audiovizualului, votat de Parlament în prima lectură, precum și la o serie de provocări cu care se confruntă piața media din Republica Moldova – susținerea și dezvoltarea produselor audiovizuale naționale, contracararea propagandei informaționale externe, protejarea spațiului informațional național”, potrivit Parlamentului. 

La dezbateri au fost invitați deputați, experți naționali și internaționali de media, reprezentanți ai instituțiilor mass-media, ai societății civile și ai partenerilor de dezvoltare. 

”Concluziile dezbaterilor vor fi implementate pentru a spori securitatea informațională a Republicii Moldova și a crea condiții optime pentru a dezvolta producția locală de televiziune”, a declarat speakerul.

ОБСЕ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
OSCE se pronunță contra modificărilor alianței la Codul Audiovizualului

Dezbaterile vor avea loc marți, 26 iulie, începând cu ora 14.00. 

În Parlament au fost înregistrate două inițiative legislative de modificare și completare a Codului Audiovizualului, una semnată de  un grup de deputați PL și alta – de deputați PLDM și PD. 

Proiectul noului Cod al audiovizualului nu a fost deocamdată transmis spre expertizare instituțiilor internaționale abilitate.


Fluxul de știri
0