Șocant: România ar putea recunoaște astăzi căsătoriile gay

© Sputnik / Андрей Стенин / Accesați arhiva multimediaParadă gay în Istanbul. Гей-парад в Стамбуле
Paradă gay în Istanbul. Гей-парад в Стамбуле - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Curtea Constituțională urmează să ia o decizie istorică cu privire la definirea familiei în textul legii fundamentale și asupra recunoașterii căsătoriilor gay încheiate în afara țării.

BUCUREȘTI, 10 iulie — Sputnik. Curtea Constituțională din România urmează să dezbată astăzi două subiecte legate de definirea familiei: inițiativa de revizuire a Constituției, în sensul definirii căsătoriei ca o uniune dintre un bărbat și o femeie, dar și recunoașterea de către statul român a căsătoriilor încheiate în străinătate.

Mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir şi Stela Grigoraş, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei - Sputnik Moldova
Document istoric: statul şi biserica vor sprijini familia şi morala creştină

Proiectul de revizuire a Constituției, depus la 23 mai de Coaliția pentru Familie a fost susținut prin semnături de peste trei milioane de români.

Inițiativa a stârnit reacții negative din partea a 24 de organizații neguvernamentale, printre care și cele care promovează interesele minorităților sexuale, care au calificat intenția drept „o acțiune homofobă".

În același timp, Curtea Constituțională urmează să se pronunțe asupra solicitării de a recunoaște drept neconstituționale unele prevederi ale Codului Civil care se referă la căsătorie, astfel ca România să recunoască căsătoriile între persoane de același sex încheiate în alte state.

Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată de către o pereche de homosexuali: un cetățean român și unul american, care "s-au căsătorit" în Belgia.

Fluxul de știri
0