Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Document istoric: statul şi biserica vor sprijini familia şi morala creştină

© mitropolia.mdMitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir şi Stela Grigoraş, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei
Mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir şi Stela Grigoraş, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei - Sputnik Moldova
Abonare
Marţi a fost semnat un memorandum de cooperare între Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei şi Mitropolia Moldovei, al cărui scop este sprijinirea familiei, a persoanelor vulnerabile şi promovarea valorilor moral-creştine.

CHIŞINĂU, 2 mar – Sputnik. Marţi, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir şi ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF), Stela Grigoraș, a semnat un memorandum de colaborare între cele două entităţi.

Обряд крещения младенца в храме Святителя Николая Чудотворца во Владивостоке - Sputnik Moldova
Mitropolitul Vladimir: naşteţi copii, apăraţi valorile familiei

Într-un comunicat difuzat după eveniment de serviciul de presă al MMPSF se menţionează că semnarea memorandumului va contribui la consolidarea statutului şi rolului familiei în societate, precum şi la promovarea unor politici de suport a familiilor în situaţie de dificultate.

Potrivit documentului, părţile se angajează să contribuie la consolidarea instituţiei familiei, valorilor maternităţii, paternităţii şi susţinerea respectării drepturilor copiilor.

De asemenea părţile s-au angajat să promoveze politicile de protecţie a familiilor aflate în dificultate, a familiilor nevoiaşe, a copiilor orfani, a bătrânilor solitari şi a persoanelor cu dizabilităţi.

„Familia trebuie ocrotită și păstrată cu sfințenie, de aceea împreună educăm tănăra generație pe această cale. Depunem eforturi zilnice în ajutorarea celor nevoiași, bătrini, familii în dificultate, cu ajutoare umanitare, adăpost, iar datorită acestui memorandum vom fortifica acțiunile comune spre rezultate mai mari în această direcţie”, a declarat Mitropolitul Vladimir.

Memorandumul de colaborare include câteva direcții cheie de activitate: consolidarea instituției familiei și asigurarea bunăstării copiilor prin aplicarea unui model național de practici în toate sectoarele, mobilizarea resurselor umane și financiare în susținerea familiilor în dificultate, dezvoltarea voluntariatului pentru ajutorarea copiilor, a persoanelor în etate și a persoanelor cu dizabilități, se mai spune în comunicatul MMPSF.

„Pornind de la ideea că familia este mediul natural și optim pentru creșterea și bunăstarea copilului, în calitatea mea de reprezentant al statului, îmi exprim convingerea că există un mare potențial de colaborare dintre biserică și stat, în susținerea și întărirea bazelor instituției familiei, creșterea rolului familiei în societate și tradițiilor moral — creștine”, a declarat şefa MMPSF Stela Grigoraş.

Memorandumul mai prevede sprijin pentru dezvoltarea unei rețele de servicii sociale pe lângă bisericile și mănăstirile din Moldova, care vor fi axate pe consolidarea familiilor în depășirea situațiilor de risc.

Fluxul de știri
0