Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dan Condrea s-a sinucis

© AP Photo / Andreea AlexandruDan Condrea
Dan Condrea - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procurorii din Bucureşti au clasat dosarul morţii patronului Hexi Pharma, Dan Condrea. Concluzia: acesta s-a sinucis.

CHIŞINĂU, 20 iul – Sputnik. Procurorii Parchetului General din Bucureşti, România, au stabilit că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a sinucis și au dispus clasarea dosarului privind decesul acestuia.

Anunțul a fost făcut miercuri de Cornelia Adriana Șandru, consilier personal al procurorului general al României, potrivit agerpres.ro. 

„Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările în dosarul privind evenimentul rutier petrecut la data de 22 mai 2016, dispunând clasarea cauzei cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, întrucât decesul conducătorului auto Condrea Dan Alexandru nu a fost consecința vreunei fapte prevăzute de legea penală", a declarat procurorul Cornelia Șandru.

Procurorii au stabilit că, din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că, la data de 22 mai, ora 18,47, urmare a apelului telefonic primit la Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, organele de poliție, ambulanța și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au fost sesizate cu privire la faptul că pe drumul ce leagă localitățile Buftea și Tamași din județul Ilfov a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Autoturismul marca Opel Astra a fost găsit răsturnat pe partea dreaptă, în afara părții carosabile, pe sensul de mers dinspre satul Tamași către orașul Buftea, la o distanță de circa 7 metri de partea carosabilă.

"La fața locului s-a constatat prezența urmelor de rulare, cu o traiectorie oblică spre dreapta, în lungime de 53,2 metri, poziționate pe acostament și spațiul verde, pe sensul de mers Tamași — Buftea. Totodată, s-a constatat lipsa urmelor de frânare ori de evitare a obstacolului (copac). Lângă autoturism a fost găsită decedată o persoană de sex masculin. Personalul medical sosit cu două ambulanțe la fața locului a constatat decesul victimei accidentului rutier, a cărui identitate a fost stabilită ulterior ca fiind Condrea Dan-Alexandru, inclusiv prin raportul de expertiză întocmit de Institutul Național de Criminalistică", a mai spus Cornelia Adriana Șandru.

DNA - Sputnik Moldova
Societate
Moldoveanca Uliana Ochinciuc, audiată de DNA în dosarul Hexi Pharma

Raportul de autopsie medico-legală întocmit în cauză de Serviciul de Medicină Legală Ilfov a concluzionat că moartea lui Dan Condrea "a fost violentă, fiind cauzată de leziuni traumatice care s-au putut produce prin loviri de corpuri și planuri dure, cât și prin strivire de componentele unui autovehicul, urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) și sunt în legătură de cauzalitate directă necondiționată cu decesul".

Potrivit celor constatate la fața locului, evenimentul rutier s-a produs în condiții de vizibilitate bună, carosabilul fiind uscat, fără denivelări sau obstacole pe direcția de deplasare.

În final, anchetatorii au stabilit că Dan Condrea s-a sinucis.

"Date fiind concluziile raportului de expertiză criminalistică și ale raportului de expertiză tehnică, coroborate cu celelalte probe administrate în cauză, rezultă că autoturismul, fără a avea defecțiuni la sistemul de frânare ori direcție, având o viteză de peste 100 km/ h și fără a i se acționa sistemul de frânare, a intrat în coliziune cu obstacolul ca urmare a acțiunii conducătorului auto, care a schimbat direcția de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului, deși o atare manevră era evident că determină o stare de pericol grav și iminent, decesul reprezentând consecința unui act suicidal", a precizat procurorul Cornelia Adriana Șandru.


Fluxul de știri
0