Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldoveanca Uliana Ochinciuc, audiată de DNA în dosarul Hexi Pharma

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
DNA a deschis un dosar de corupție pe numele directoarei Hexi Pharma, în care i se aduc 128 de fapte de acuzare şi participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

CHIȘINĂU, 2 iunie — Sputnik. La DNA au ajuns şi soţia lui Dan Condrea, dar şi fostul director al companiei.

Joi dimineață, soția lui Dan Condrea şi fostul director al Hexi Pharma, Miron Panaitescu, au ajuns la DNA pentru audieri, informează Digi24.

Farmaceutică - Sputnik Moldova
Societate
Mit şi realitate privind implicarea Hexi Pharma pe piaţa farmaceutică din RM

Miron Panaitescu a fost adus din arest, el fiind condamnat la 11 ani de închisoare pentru delapidare. În faţa procurorilor a compărut şi Flori Dinu, actuala directoare a companiei.

Flori Dinu este cercetată de Parchetul General pentru înșelăciune. Sunt 128 de capete de acuzare pe care procurorii DNA i le aduc, printre care și acel de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Flori Dinu a coordonat întregul proces de promovare şi vânzare a produselor diluate Hexi Pharma.

"În calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfășurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele", se arată în dosarul întocmit de procurori, potrivit agenţiei de presă Mediafax.

Fluxul de știri
0