Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"Pokemon Go", instrument al serviciilor speciale sau mitul unei conspirații

Abonare
Noul joc pe mobil ”Pokemon GO” a provocat discuții în contradictoriu în rândul internauților. Unii consideră că acest proiect ar fi rezultatul unui plan pus la cale de unele forte oculte, alții sunt convinși că nu există nici un fel de conspirație.

CHIȘINĂU, 20 iul. – Sputnik.  Jocul pe mobil "Pokemoni Go" a provocat discuții aprinse în mediul virtual despre scopul real al lansării lui pe piață.

Internauții consideră că acest joc a fost creat la solicitarea structurilor de forță din țările occidentale, care ar putea colecta date despre locațiile utilizatorilor doar conectându-se la smartphon-ul cu jocul instalat. Adeptții teoriei conspirației consideră că jucătorii de "Pokémon Go" pot fi ușor manipulați. Utilizat cu rea intenție, prin generarea unor puncte cu Pokemoni pe harta virtuală a jocului, ar determina utilizatorii să se adune în număr mare într-un loc care ar putea deveni țintă a unui act terorist cu bombă, detonarea putînd fi făcută la distanță de pe telefonul unui utilizator. Sau aceștia ar putea deveni ușor ținta unui kamikaze.

Покемон - Sputnik Moldova
Ce reprezintă jocul Pokemon Go

Expertul în probleme de securitate, fostul vice-ministru al Afacerilor Externe, Director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, consideră că a interpreta evenimentele prin prisma teoriei conspiraționiste nu este tocmai cea mai bună cale de a analiza lumea din jur.

"Sunt convins că forțele speciale din țările dezvoltate dispun de mijloace tehnice suficiente pentru a nu  recurge la astfel de proiecte, mai ales că jocurile  se bucură  de o perioadă de maximă popularitate, după care  intră în declin", — a spus Ostalep.

Experții nu se pot pronunța cu fermitate dacă Jocul "Go Pokémon este folosit și de serviciile speciale, dar nici nu pot exclude faptul că utilizatorii pot fi manipulați prin acest instrument.  

Utilizatorii ”Pokemon Go” ar putea să piardă perceperea adecvată a realității, lăsându-se dominați de spiritul pătimaș al jocului.

Fluxul de știri
0