Ce reprezintă jocul Pokemon Go

© Sputnik / Евгения Новоженина / Accesați arhiva multimediaПокемон
Покемон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Jocul Pokemon Go devine foarte popular în întreaga lume, însă odată cu răspândirea lui, apar tot mai multe întrebări legate de impactul pe care poate avea acesta în ceea ce privește siguranța informațiilor, securitatea personală și impactul social și psihic asupra tinerilor.

CHIȘINĂU, 19 iulie — Sputnik. Pokemon Go este o aplicație realizată de compania Nintendo, disponibilă pentru utilizatorii Android și iOS, care îmbină realitatea virtuală cu cea reală și funcționează în regim de rețea globală, care permite "capturarea" și „creșterea" unor monștri (pokemoni).

Pokemonii poți fi "găsiți" atât în lumea virtuală, după modelul jocului de rețea "Second Life", cât în lumea reală, prin utilizarea camerei video a smartphone-ului. În același timp, aplicația folosește GPS, pentru a permite utilizatorului să "călătorească" pe harta lumii în identificarea altor pokemoni, care pot fi găsiți în dependență de mediul și coordonatele geografice. Spre exemplu, pokemonii acvatici pot fi găsiți în împrejurimile lacurilor și râurilor (reale). În viitor, compania Nintendo intenționează să folosească Google Maps care ar permite ușurarea căutării pokemonilor în întreaga lumea.

La capturarea oricărui pokemon, utilizatorul primește "praf de stele" sau "bomboane" pe care le poate folosi pentru hrănirea pokemonilor sau pentru schimburi în interiorul rețelei. Pokemonii pot fi utilizați și pentru luptele cu alți monștri, iar fiecare victorie este răsplătită cu puncte.

Secretarul pentru drepturilor omului al guvernului Federației Ruse a publicat o instrucțiune cu privire la utilizarea jocului Pokemon Go, în care previne că aceasta ar putea reprezenta un pericol pentru viața și securitatea cetățenilor. Biserica Ortodoxă Rusă a declarat că o căutare a Pokemonilor în lăcașe sfinte sau cimitire este inacceptabilă pentru orice om cultivat.

Șeful Rospotrebnadzor, Ghenadii Onișenko, a cerut analiza jocului în ceea ce privește impactul asupra psihicului adolescenților și copiilor. Consiliul Federal din Rusia ar urma să pună în discuție necesitatea unor limitări pentru utilizarea Pokemon Go pe teritoriul țării.

Specialiștii în securitate avertizează și despre pericolul instalării unor versiuni neoficiale ale aplicației, care poate conține programe malware. În același timp, chiar și versiunea oficială dispune de un număr mare de vulnerabilități. Astfel, potrivit expertului Adam Reev, dezvoltatorii Pokemon Go pot avea acces la contul Google, poșta electronică și la alte date cu caracter personal, fără acordul utilizatorului. Potrivit companiei Nintendo, accesul nelimitat al aplicației la datele personale este cauzat de eroare, care urmează să fie înlăturată.

Fluxul de știri
0