Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Portdrapelul selecționatei Moldovei de la Rio: mergem numai înainte

© REUTERS / Sergio MoraesОлимпийская символика Рио-де-Жанейро
Олимпийская символика Рио-де-Жанейро - Sputnik Moldova
Abonare
Luptătorul moldovean Nicolae Ceban, care a fost ales recent portdrapel al selecționatei Moldovei la deschiderea Jocurilor Olimpice, a relatat pentru Sputnik Moldova cum se pregătește pentru acest start.

 CHIȘINĂU, 19 iul — Sputnik. Luptător moldovean de stil liber și portdrapelul selecționatei Moldovei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Nicolae Ceban, continuă să se pregătească pentru startul competițiilor.

Рио-2016 - Sputnik Moldova
Sport
A fost stabilită comonenţa definitivă a echipei olimpice a Moldovei

"Pregătirea e în toi. Deja am participant la un cantonament, apoi la pregătiri în Ucraina. După asta, la 26 iulie, ne pornim spre Rio de Janeiro", a relatat pentru Sputnik Moldova Ceban.

În total, pentru Jocurile de la Rio, din partea Republicii Moldova au fost selectați trei luptători de stil liber. Dintre aceștia, Ceban este singurul care are deja experiența unor asemenea competiții.

"Într-adevăr, există deja o bază. Eu am participat la două Olimpiade, unde am acumulat experiență. Cu ajutorul lui Dumnezeu sper că voi fi în cea mai bună formă în ziua startului. Dar voi accepta orice rezultat pe care îl voi atinge", a mai spus sportivul.

Ceban a mai subliniat că în cadrul colectivului de luptători din Moldova care merge la Rio nu va fi ales un căpitan, deoarece această echipă nu este suficient de mare.

Alexandra Mîrca și Irina Cecanova - Sputnik Moldova
Societate
Alexandra Mîrca a cucerit cota olimpică la tir cu arcul

”Noi avem în echipă doar doi luptători, de aceea ambii vom fi căpitani. Ne vom susține reciproc, vom afla alături unul de celălalt și ne vom pregăti să mergem numai înainte. Mai este și Mariana, pe care o vom susține și vom avea emoții pentru ea", a menționat, vădit emoționat, sportivul.

El a mai spus că noua uniformă a selecționatei Moldovei este foarte comodă.

"Sperăm ca în ea să prezentăm frumos țara la Olimpiadă", a punctat sportivul.

Astfel, la Jocurile de la Rio Moldova va fi prezentată de trei luptători — Mariana Cherdivara-Eșanu (58 kg), Evgheni Nedealco (74 kg) și Nicolae Ceban (97 kg), de aruncătoarele de ciocan Zalina Merghieva și Marina Nichișenco, de maratoniștii Roman Prodius și Lilia Fisicovici, de aruncătorul de greutate Ivan Emelianov, de aruncătorul de ciocan Serghei Marghiev, de aruncătoarele de disc Natalia Stratulat (numele anterior Artâc) și Dimitriana Surdu, de Vladimir Letnicov la săritură triplă, de canoistul Serghei Tarnovschi (canoe simplu, 1000 m), dar și de Oleg Tarnovschi și Oleg Nuța (canoe dublu, 1000 m), de taekwondo-istul Aaron Cuc (80kg), înotătorii Alexsei Sanicov (200 m, stil liber) și Tatiana Chișca (100 m, brasse), judo-istul Valeriu Duminică (81 kg), de Alexandra Mârca la trageri cu arcul, dar și de halterofilii Alexandr Șpac (77 kg) și Iurie Dudoglo (56 kg).

Fluxul de știri
0