Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost stabilită comonenţa definitivă a echipei olimpice a Moldovei

© REUTERS / Sergio MoraesРио-2016
Рио-2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Din lista completă a sportivilor moldoveni care au obținut dreptul de a reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro fac parte atleți, halterofili, înotători, vâslași, luptători, dar și un judo-ist, un taekwondo-ist și un arcaș - în total 22 de persoane.

CHIȘINĂU, 5 iul — Sputnik. Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNO) a stabilit lista definitivă a sportivilor moldoveni calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Astfel, din echipa naţională a Moldovei fac parte 22 de sportivi. Ultimele nume au fost date de federațiile de înot și atletică grea. Au fost discuții dificile la federația de atletică grea care, din cauza scandalului de doping, a trebuit să selecteze doar doi sportivi demni de a prezenta ţara la Jocuri. Inițial, Republica Moldova a obţinut cinci calificări la Olimpiadă, dar după ce câțiva sportivi au fost învinuiți de dopaj, numărul acestora s-a redus la două.

În final, pentru halterofili a fost efectuat un control suplimentar, după care în echipă au fost incluşi Alexandru Șpac (greutatea de până la 77 de kg), iar pentru celălalt loc s-au duelat Iurie Dudoglo (56 kg) și Serghei Cechir (69 kg), care au demonstrat rezultate comparabile.

"S-a discutat la federație, iar apoi, împreună cu CNO am decis că, în afară de Alexandru Șpac, la Jocurile Olimpice va merge Iurie Dudoglo. Președintele federației de atletică grea, Tudor Casapu, a fost personal la CNO și a coordonat toate candidaturile pentru că decizia nu mai putea fi amânată", a relatat pentru Sputnik secretarul de presă al CNO, Nicolae Buceațchi.

Николай Журавский - Sputnik Moldova
Jocurile Olimpice - provocarea anului 2016 pentru sportivii moldoveni

Astfel, la Jocurile de la Rio Moldova va fi prezentată de trei luptători — Mariana Cherdivara-Eșanu (58 kg), Evgheni Nedealco (74 kg) și Nicolae Ceban (97 kg), de aruncătoarele de ciocan Zalina Merghieva și Marina Nichișenco, de maratoniștii Roman Prodius și Lilia Fisicovici, de aruncătorul de greutate Ivan Emelianov, de aruncătorul de ciocan Serghei Marghiev, de aruncătoarele de disc Natalia Stratulat (numele anterior Artâc) și Dimitriana Surdu, de Vladimir Letnicov la săritură triplă, de canoistul Serghei Tarnovschi (canoe simplu, 1000 m), dar și de Oleg Tarnovschi și Oleg Nuța (canoe dublu, 1000 m), de taekwondo-istul Aaron Cuc (80kg), înotătorii Alexsei Sanicov (200 m, stil liber) și Tatiana Chișca (100 m, brasse), judo-istul Valeriu Duminică (81 kg), de Alexandra Mârca la trageri cu arcul, dar și de halterofilii Alexandr Șpac (77 kg) și Iurie Dudoglo (56 kg).

Fluxul de știri
0