Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Germania: un adolescent s-a năpustit cu toporul asupra călătorilor unui tren

© AFP 2022 / Christof StacheGermani atac tren
Germani atac tren - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un adolescent originar din Afganistan, strigând „Alah Akbar”, s-a năpustit cu un topor asupra pasagerilor unui tren în Bavaria, reușind să le provoace răni câtorva persoane înainte de a fi împușcat.

CHIȘINĂU, 19 iul — Sputnik. În locuința afganezului de 17 ani, care rănise în tren trei călători, a fost găsit un drapel confecționat artizanal al SI, a declarat în emisie directă la postul de televiziune ARD ministrul de interne al Bavariei, Joachim Herrmann, citat de RIA Novosti.

Rescue workers help an injured woman to get in a ambulance on July 15, 2016, after a truck drove into a crowd watching a fireworks display in the French Riviera town of Nice. - Sputnik Moldova
Statul Islamic a revendicat atentatul de la Nisa

Incidentul s-a produs în trenul regional de pe ruta Treuchtlingen-Würzburg. Individul care avea statut de refugiat era înarmat cu un topor și un cuțit. El a rănit grav trei persoane în tren, iar un alt călător s-a ales cu răni ușoare. Printre cei grav răniți se numără un cetățean chinez aflat în călătorie turistică împreună cu familia sa.

Alte 14 persoane, martori ai atacului, se află în stare de șoc și li se acordă asistență psihologică.

Atacatorul a apăsat singur pe frâna de siguranță, a sărit din tren și a încercat să se ascundă de poliție.

Din mers, el a mai rănit grav o femeie. Când a fost înconjurat de poliție, afganul a încercat să-i atace cu toporul și cu un cuțit pe ocrotitorii ordinii de drept, însă a fost împușcat.

„În timpul perchezițiilor în camera în care locuia a fost găsit un drapel pe care scria de mână „Statul Islamic". Acum toate acestea trebuie adunate ca pe un mare mozaic, pentru a stabili care au fost motivele atacului, dacă avea vreo legătură cu islamismul sau era un radicalist de capul său", a spus ministrul Hermann.

Acesta a confirmat informația precum că martorul ocular care a sunat primul din tren la poliție susținea că atacatorul striga „Allah Akbar" adăugând că poliția a stabilit că adolescentul era în tren de unul singur și tot de unul singur a comis infracțiunea".

Fluxul de știri
0