Statul Islamic a revendicat atentatul de la Nisa

© AFP 2022 / Valery HACHERescue workers help an injured woman to get in a ambulance on July 15, 2016, after a truck drove into a crowd watching a fireworks display in the French Riviera town of Nice.
Rescue workers help an injured woman to get in a ambulance on July 15, 2016, after a truck drove into a crowd watching a fireworks display in the French Riviera town of Nice. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Atentatul terorist, soldat cu 84 de morți, a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic.

CHIȘINĂU, 16 iulie — Sputnik. Gruparea Statul Islamic a revendicat atentatul terorist de la Nisa, comunică agenția RIA Novosti, cu referire la postul TV Al Jazeera.

Atentatul de la Nisa a avut loc pe 14 iulie, de ziua Căderii Bastiliei. Șoferul camionului a intrat în mulțimea, care se adunase pe promenada Engleză pentru a vedea focurile de artificii. Potrivit martorilor oculari, TIR-ul a strivit oamenii, parcurgând doi kilometri. În același timp, șoferul a tras focuri de armă asupra mulțimii.

Teroristul a fost lichidat de forțele de ordine. Mai târziu au stabilit identitatea atacatorului. Acesta era Mohamed Lahouaiej Bouhlel, cetățean francez de origine tunisiană și tatăl al unui copil de trei ani.

Fluxul de știri
0