Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

După puciul eşuat, Turcia a lansat un mesaj turiştilor moldoveni

© Sputnik / Vladimir PolusatovTurcia
Turcia - Sputnik Moldova
Abonare
Nici un turist moldovean nu a avut de suferit în urma tentativei de lovitură de stat din Turcia. Potrivit statisticii, într-un an, Turcia este vizitată de 130 de mii de turişti moldoveni.

CHIŞINĂU, 19 iul – Sputnik. Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Turciei în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal, a dat marţi, 19 iulie, asigurări în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Chişinău că, turiştii moldoveni aflaţi în aceste zile în Turcia nu au avut de suferit în urma tentativei de lovitură de stat din această ţară.

Турецкий военный на площади Таксим в Стамбуле - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Turcia se află 6 mii de moldoveni

„Puciul nu a ţintit zonele turistice. În zonele turistice din Antalya nu au fost ciocniri violente”, a declarat diplomatul.

„Nici un turist moldovean nu a avut de suferit în urma tentativei de lovitură de stat din Turcia. Nu trebuie să existe îngrijorări în acest sens”, a continuat Mehmet Selim Kartal.

Ambasadorul a declarat că, Aeroportul din Antalya se află acum sub control special.

Diplomatul turc nu a putut oferi date concrete despre numărul moldovenilor aflaţi în Turcia. Mehmet Selim Kartal a precizat că, potrivit statisticii, într-un an Turcia este vizitată de 130 de mii de turişti moldoveni. 

 

 

Fluxul de știri
0