Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Turcia se află 6 mii de moldoveni

© REUTERS / MURAD SEZERТурецкий военный на площади Таксим в Стамбуле
Турецкий военный на площади Таксим в Стамбуле - Sputnik Moldova
Abonare
La Guvern s-a discutat despre situația din Turcia și despre soarta moldovenilor aflați în această țară, unde noaptea trecută o patre rebelă din armata turcă a încercat să preia puterea printr-o lovitură de stat.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. În prezent, în Turcia, se află 6 mii de moldoveni, dar numărul acestora poate crește luând în calcul sezonul estival, a declarat sâmbătă după o ședință de urgență la Guvern, premierul moldovean Pavel Filip. 

Prim-ministrul a convoacat, sâmbătă, o ședință de urgență la Guvern. La ședință s-a discutat despre situația din Turcia și despre soarta moldovenilor aflați în această țară, unde noaptea trecută o patre rebelă din armata turcă a încercat să preia puterea printr-o lovitură de stat. 

”Este o cifră aproximativă, presupun că se află mai mulți”, a declarat șeful Guvernului.

Deocamdată, nu sunt informații că vreun conațional de-al nostru ar fi avut de suferit în urma violențelor din Turcia.

Filip a  îndemnat moldovenii care se află în Turcia să nu părăsească locurile unde sunt cazați până lucrurile nu se vor calma în această țară.  

Premierul a mai spus că în această noape la MAEIE a fost creată o celulă de criză.

Outside Ataturk Airport In Istanbul People Stand On A Turkish Army Tank - Sputnik Moldova
Tentativa de lovitură de stat din Turcia pare să fi eşuat

Vor fi deschise mai multe linii telefonice și la Chișinău, pentru ca cetățenii care vor avea întrebări despre ultimele evenimete din Turcia și posibilitățile de a se deplasa în din Turcia.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează îndemnul către cetățenii Republicii Moldova aflați în Turcia să păstreze vigilența, să nu părăsească locuințele, să evite locurile publice, să monitorizeze situația prin sursele mass-media disponibile, să întreprindă toate măsurile necesare pentru sporirea securității personale.

Urmare a acțiunilor care au avut loc noaptea precedentă în Turcia, punctele de trecere a frontierei bulgaro-turce Kapitan Andreevo, Malko Tarnovo și Lesovo sunt complet închise din partea Turciei. La fel, zborurile aeriene de la Chișinău spre Istanbul rămân temporar suspendate.


Fluxul de știri
0