Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova a fost interzisă vânătoarea a 13 specii de animale

© Sputnik / Н. Герасимов / Accesați arhiva multimediaПодсадная дичь - залог успешной охоты
Подсадная дичь - залог успешной охоты - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Mediului al RM propune să fie luate sub protecția totală a statului speciile faunei pe cale de dispariție, pentru a restabili populația acestora.

CHIȘINĂU, 19 iul — Sputnik. Interzicerea totală a vânătorii se referă la 13 specii de animale. La propunerea Ministerului Mediului, în lista animalelor interzise pentru vânat au fost incluși mistreții, cu excepția teritoriilor arendate special pentru vânătoare, precum și cerbii, căprioarele, iepurii și unele specii de păsări acvatice. Restricțiile se răsfrâng asupra pădurilor aflate în subordinea agenției Moldsilva.

Подсадная дичь - залог успешной охоты - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A fost deschis sezonul de vânătoare la vulpi

Potrivit autorilor proiectului de lege, interdicția poate contribui la sporirea populației de animale sălbatice în plantațiile forestiere ale țării. Astfel, autoritățile speră că în urma aplicării acestor măsuri numărul mistreților ar putea crește mai bine de două ori.

La rândul său, interzicerea vânătorii iepurilor de câmp, introdusă în anul trecut, a contribuit la înmulțirea acestora de la 73 de mii până la 103 mii.

Vulpile pot fi vânate în afara fondului forestier al agenției Moldsilva în paralel cu alte animale a căror vânătoare este permisă.

Fluxul de știri
0