Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost deschis sezonul de vânătoare la vulpi

© Sputnik / Н. Герасимов / Accesați arhiva multimediaПодсадная дичь - залог успешной охоты
Подсадная дичь - залог успешной охоты - Sputnik Moldova
Abonare
Vânătorii nu sunt de acord cu propunerea Guvernului cu privire la durata sezonului de vânătoare pentru 2015-2016.

CHIŞINĂU, 15 aug – Sputnik, Cristina Danuța. Din data de 9 august și până pe 28 februarie 2016, vânătorii pot împușca vulpi. Însă pentru porumbei și prepelițe, sezonul de vânătoare se încheie în luna octombrie.

Veaceslav Smântână, care este membru al Societății Vânătorilor din Moldova, a declarat pentru Sputnik că vânătorii nu sunt de acord cu propunerea Guvernului cu privire la durata sezonului de vânătoare pentru 2015-2016. El spune că „numărul  vulpilor depăşeşte indicele optim de zece ori, iar decizia de a limita sezonul de vânătoare până la 28 februarie este nefondată. Este foarte dificil să vânezi vulpi, de aceea numărul  lor crește rapid. Trebuie să menționăm că vulpile prezintă un pericol, în special, pentru păsările domestice.”

Veaceslav Smântână a adăugat că „sezonul de vânătoare a vulpilor ar trebui să fie deschis cel puțin până în luna aprilie 2016”.

Vânătoarea poate fi desfășurată în zilele de sâmbătă și duminică, dar și de sărbători, iar în zonele administrate de Agenția „Moldsilva” vânătoarea poate fi organizată și pe parcursul săptămânii.

Fluxul de știri
0