Cinci milioane de euro, furați sub pretextul combaterii terorismului

© studytoeu.comPolonia, oraşul Poznan, catedrala
Polonia, oraşul Poznan, catedrala - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de criminali cibernetici au furat 5 milioane de euro. Drept pretext au folosit donațiile către Ministerul francez al Apărării pentru lupta contra terorismului, informează un post de televiziune polonez.

CHIȘINĂU, 18 iul — SPUTNIK.  Autoritățile au demascat grupul de infractori, care era format din cetățeni ai Poloniei și Franței. Ținta atacurilor au fost antreprenorii germani și francezi. Totul a fost planificat încă din 2015, odată cu revenirea programatorului de 46 de ani, care anterior avusese viză de reședință permanentă în Franța.

Migrants - Sputnik Moldova
Scandal în USAID: corupție, furturi de miliarde


"Escrocii a început să stabilească legături comerciale cu antreprenori francezi și germani,  prin intermediul telefonului sau prin e-mail, venind cu propuneri de afaceri atractive. Aceștia propuneau plasarea  banilor în produse investițonale bancare”, — a  relatat reprezentantul procuraturii Mariusz Marciniak, citat de RIA Novosti.

Cea mai mare "pradă" pe care au reușit să pună mâna criminalii, a fost o donație a unui întreprinzător anonim pentru  "susținerea Guvernului francez în lupta contra terorismului." Milionarul a transferat în contul Ministerului francez al Apărării 5 milioane de euro.  Infractorii au reușit să fure aproape 7 milioane euro, dar au reușit să cheltuiască doar 82227 euro.
Membrii grupului criminal au fost arestați. Ei riscă pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de la șase luni până la 15 ani.

 

Fluxul de știri
0