Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât de des sunt bătuţi elevii în şcolile din Moldova

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaМатематика
Математика - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul cazurilor de violență, conform datelor colectate de la instituțiile de învățământ general și profesional-tehnic, este în creștere cu 192 de cazuri.

CHIŞINĂU, 18 iul – Sputnik. Pe parcursul semestrului doi al anului şcolar 2015-2016, angajații din sistemul educațional au raportat 5143 cazuri de violență asupra copilului care au avut loc în familie, școală sau în alte locuri și servicii din comunitate. 

„Numărul cazurilor de violență, conform datelor colectate de la instituțiile de învățământ general și profesional-tehnic, este în creștere cu 192 de cazuri față de semestrul I al anului de studii 2015-2016”, potrivit Ministerului Educaţiei.

Cele mai multe cazuri – 2632, se referă la violența fizică, 1217 – la violența emoțională, iar 1200 – la neglijare.

Domestic violence - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Numărul de cazuri de violență faţă de copii, în descreștere

În același timp, în perioada de raportare, au fost semnalate 64 cazuri de exploatare prin muncă și 27 cazuri de abuz sexual.

De remarcat faptul că, în perioada ianuarie – mai 2016, instituțiile de învățământ au adus la cunoștința organelor de nivel local cu atribuții în protecția copilului – 867 cazuri grave de violență asupra copilului, cu 18% mai mult decât în primul semestru.


Fluxul de știri
0