Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numărul de cazuri de violență faţă de copii, în descreștere

© Fotolia / Warren GoldswainDomestic violence
Domestic violence - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape 6 mi de cazuri de violenţă faţă de copii au fost înregistrate în cel de-al doilea trimestru al anului şcolar 2014-2015.

CHIŞINĂU, 20 iul – Sputnik. Pe parcursul semestrului II al anului de studii 2014-2015, angajații din sistemul educațional au raportat aproape 6 mii de cazuri de violență asupra copilului. Acestea s-au produs în familie, școală sau comunitate.

Numărul de cazuri de violență este în descreștere cu 1256 față de semestrul I al anului școlar. Datele sunt colectate de la grădinițe, instituții de învățământ general și profesional-tehnic. Cele mai multe cazuri se referă la violența fizică, celelalte – la violența emoțională şi neglijare.

În același timp, în perioada de raportare au fost semnalate 104 cazuri de exploatare prin muncă, 22 de cazuri de abuz sexual și un caz de trafic de ființe umane.

Procedura de raportare a cazurilor de violență de către angajații instituțiilor de învățământ face parte dintr-o strategie amplă de prevenire și combatere a violenței lansată acum doi ani de Ministerul Educației.

Fluxul de știri
0