Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vânătoarea la iepuri și păsări acvatice, interzisă și în acest an

© Sputnik / РИА Новости / Accesați arhiva multimediaVânătoare de iepuri, cu șoimul
Vânătoare de iepuri, cu șoimul - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Mediului, Valeriu Muntean a anunțat pe pagina sa de Facebook despre faptul că și în acest an va fi interzisă vânătoarea la iepuri și păsări acvatice.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Ministrul Mediului al Republicii Moldova a înaintat un proiect de Hotărîre de Guvern care prevede interzicerea vânătoarii la iepuri și la păsări de baltă autohtone.

Demnitarul a mai anunțat că și vânatul mistreților va fi interzis în acest an pe terenurile proprietate publică.

Animale sălbatice păsări - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Mediului a explicat interdicţiile la vânatul unor specii

”Chiar dacă anul trecut am întâmpinat o opoziție puternică din partea Societății Vânătorilor și Pescarilor, care au organizat inclusiv și proteste în fața ministerului, datele statistice ne demonstrează că interdicția din sezonul precedent a avut efecte benefice”,  scrie Ministrul pe pagina sa.
Munteanu a subliniat și faptul că ptrivit ”numărătorii din anul 2015, au fost înregistrați un număr de 73.000 exemplare. În 2016 – peste 103.000 exemplare, majorându-se cu 30 de mii de exemplare. Ministrul Mediului  este convins de faptul că interzicerea vânătorii la această specie, în sezonul de vânătoare 2016-2017, va permite atingerea densității optime stabilite în Concepţia de dezvoltare a gospodăriei cinegetice naţionale (160-200 mii)”.

Fluxul de știri
0