Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Start la admiterea în şcolile profesionale şi colegii

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaElevi, examene, gimnaziu, școală
Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pentru anul de studiu 2016-2017 se oferă 9616 de locuri în colegii/centre de excelență la 89 de specialități și 9600 de locuri în școli profesionale la 80 de meserii.

CHIŞINĂU, 17 iul – Sputnik. Concursul de admitere la programe de formare profesională tehnică postsecundară în colegii și centre de excelență se va desfășura în perioada 18 iulie-5 august. Anunțarea rezultatelor va avea loc până pe 8 august. 

Concursul repetat pentru locurile neacoperite se va desfășura în perioada 9-12 august, iar anunțarea rezultatelor va avea loc până pe 15 august.

În cazul programelor de formare profesional tehnică secundară în școli profesionale concursul de admitere se va desfășura în perioada 18 iulie-12 august, cu anunțarea rezultatelor până pe 15 august.

universitatea alexandru ioan cuza iasi - Sputnik Moldova
Societate
Admitere 2016: câte burse alocă România pentru tinerii moldoveni

Concursul repetat pentru locurile neacoperite va avea loc între 16-25 august, iar anunțarea rezultatelor se va face până pe 26 august.

La concursul de admitere în învățământul profesional tehnic sunt invitați să participe absolvenții de gimnaziu, cu Certificat de studii gimnaziale; absolvenții de liceu, cu Diplomă de Bacalaureat; absolvenții școlii medii generale, cu Atestat de studii; absolvenții cu Certificat de studii liceale sau echivalente acestora.

Pentru anul de studiu 2016-2017 se oferă 9616 de locuri în colegii/centre de excelență la 89 de specialități și 9600 de locuri în școli profesionale la 80 de meserii. 

Ministerul Educației a promovat meserii și specialități noi în diferite domenii pentru a apropia oferta educațională de necesitățile pieței muncii.

Fluxul de știri
0