Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Admitere 2016: câte burse alocă România pentru tinerii moldoveni

© edu-news.rouniversitatea alexandru ioan cuza iasi
universitatea alexandru ioan cuza iasi - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Educației de la București a făcut publică Metodologia pentru școlarizarea studenților străini în România, document din care aflăm numărul de locuri subvenționate de statul român pentru tinerii din Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 9 iulie — Sputnik. România oferă 5.650 de burse pentru anul de studii 2016-2017 tinerilor moldoveni care vor să aplice pentru admiterea în învățământul preuniversitar și în cel superior din România, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Chișinău.

Cum te înscrii la universitățile din FR - Sputnik Moldova
Reguli de admitere a absolvenţilor din Moldova în universităţile din Rusia

Tinerii din Republica Moldova care doresc să-şi facă studiile în România îşi pot depune dosarele de înscriere începând cu data de 10 iulie.

„Dosarele pentru ocuparea celor 5.650 de locuri subvenționate de statul român alocate Republicii Moldova se vor depune personal, în prezența Comisiei Mixte, la Chișinău, Cahul și Bălți, în perioada 10-16 iulie, pentru învățământul preuniversitar, și, în perioada 18-30 iulie, pentru învățământul superior", se precizează în comunicat.

Conform Metodologiei, anul viitor vor fi disponibile 1500 de locuri în licee, 2 800 de locuri în instituțiile de învățământ superior, dintre care 500 de locuri pentru deținătorii diplomelor de licență din România și 390 de locuri subvenționate de stat, cu bursă, pentru extensiunile universitare Bălți și Cahul. Vor fi, de asemenea, 1200 de locuri la masterat (cu bursă și fără bursă), dintre care 500 de locuri cu bursă pentru extensiunile universitare de la Bălți și Cahul; 25 de locuri subvenționate cu bursă pentru rezidențiat și 125 de locuri (cu bursă și fără bursă) pentru programele doctorale.

Pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării Științifice din România pot fi găsite toate detaliile referitoare la lista cu actele necesare pentru depunerea dosarelor și la repartizarea locurilor în instituțiile de învățământ și după specializări. Tinerii moldoveni pot accesa adresa pentru detalii legate de admiterea în învățământ preuniversitar și adresa pentru informații despre admiterea în învățământul superior din România.

 

Fluxul de știri
0