Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premieră pentru Armata Națională, unitățile de tehnică la Sea Breeze 2015

© Sputnik / Rodion ProcaArmata naţională a RM
Armata naţională a RM - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un contingent al Armatei Naționale va participa la Sea Breeze 2015, din Ucraina.

CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Contribuţia Armatei Naţionale la asigurarea păcii prin participarea în cadrul misiunilor internaţionale este unul din obiectivele mele în calitate de ministru al Apărării. Realizarea acestui deziderat depinde, în mare măsură, de pregătirea contingentului de militari, pregătire care poate fi obţinută în poligoanele de instrucţie şi la exerciţiile multinaţionale din ţară şi de peste hotare.

Declaraţia a fost făcută vineri de ministrul Apărării, Anatol Şalaru, în cadrul ceremoniei de detaşare a contingentului Armatei Naţionale, participant la exerciţiul „Sea Breeze 2015” din Ucraina.

Şalaru i-a îndemnat pe militarii moldoveni care pleacă la aplicaţii să aibă o prestaţie excelentă şi să demonstreze că Armata Naţională este o armată pe care se poate conta, o armată modernă şi europeană.

Șeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, a specificat că la exerciţiul din acest an, contingentul moldovenesc va participa în premieră cu 17 unităţi de tehnică militară, dintre care 14 HMMWV-uri din dotarea Armatei Naţionale.

,,Sea Breeze" este un exercițiu multinațional de menținere a păcii în spiritul parteneriatului pentru pace, la care Armata Națională participă începând cu 2007. În acest an, la aplicaţiile militare participă contingente din Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Republica Moldova, România, Suedia, SUA, Turcia şi Ucraina.

Exerciţiul multinaţional „Sea Breeze 2015” se desfăşoară în perioada 30 august — 12 septembrie curent, în Ucraina. Contingentul Armatei Naţionale, format din 102 militari din Brigada de infanterie motorizată „Dacia” şi Batalionul 22 de menținere a păcii, va fi dislocat la Centrul de instruire „Şirokii Lan” din regiunea Nicolaev.

Fluxul de știri
0