Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuratura Anticorupţie i-a scris o scrisoare liberalei Alina Zotea

© Alina Zotea/FacebookAlina Zotea
Alina Zotea - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul şef adjunct anticorupţie, Adrian Popenco, i-a scris o scrisoare deputatului PL, Alina Zotea, în care o anunţă despre o investigaţie începută de Procuratura Anticorupţie.

CHIŞINĂU, 17 iul – Sputnik. Procuratura Anticorupţie i-a scris o scrisoare deputatului PL, Alina Zotea, în care o anunţă că, organul de urmărire penală desfăşoară o anchetă asupra faptului cum s-au cheltuit banii din bugetul de stat pentru participarea Republicii Moldova la expoziţia mondială „Milano-2015”.

Миланский кафедральный собор - Sputnik Moldova
Cum va fi utilizat pavilionul Moldovei rămas de la Expo Milano 2015

„Urmărirea penală a fost începută în temeiul existenţei unei bănuieli rezonabile privind comiterea unei infracţiuni prevăzute de Codul Penal, pe faptul dăpăşirii atribuţiilor de serviciu, manifestate prin alocarea, distribuirea şi utilizarea contrar legii a banilor publici în cadrul organizării participării Republicii Moldova la expoziţia mondială „Milano-2015”, au răspuns procurorii la o solicitare a parlamentarului liberal. 

„Trebuie să taxăm corupția, iar atunci când există indicii de fraudă, trebuie să acționăm. Împotriva actului grav de corupție am depus o sesizare și în răspunsul primit de la procuratură aflăm că s-a intentat dosar penal”, a notat Alina Zotea. 

Potrivit procurorului şef adjunct anticorupţie, Adrian Popenco, grupul de urmărire penală urmează să identifice persoanele vinovate pentru a le trage la răspundere. 

Fluxul de știri
0