Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va fi utilizat pavilionul Moldovei rămas de la Expo Milano 2015

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaМиланский кафедральный собор
Миланский кафедральный собор - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După demolarea pavilionului de la Expo Milano 2015, instituția ar vrea să găsească o întrebuințare cât mai eficientă pentru patrimoniul Republicii Moldova rămas acolo.

CHIȘINĂU, 17 mai — Sputnik. Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO), instituția responsabilă de organizarea participării Republicii Moldova la Expoziția Mondială "Milano-2015", a decis să organizeze un concurs de idei și proiecte privind utilizarea bunurilor publice rămase după demontarea pavilionului țării noastre de la Expo Milano 2015, informează Ministerul Economiei.

Potrivit Nadejdei Florea, jurist din cadrul MIEPO, scopul concursului constă în selectarea celei mai interesante idei sau proiect de utilizare eficientă a patrimoniului rămas în urma participării Republicii Moldova în cadrul Expoziției Mondiale "Milano-2015".

"Termenul limită pentru depunerea propunerilor este 15 iunie 2016, iar rezultatele acestuia vor fi aprobate de către Comisia pentru gestionarea patrimoniului public rămas în urma participării Republicii Moldova la Expoziția Mondială "Milano-2015", a precizat Nadejda Florea.

Вино - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ziua naţională a vinului din Moldova la Expo Milano-2015

Potrivit sursei, la concurs sunt eligibili să participe toți doritorii, persoanele fizice sau juridice, înregistrate în Republica Moldova sau peste hotare ei. Pentru o bună organizare a concursului a fost elaborat Caietul de sarcini care conține toate cerințele și condițiile de participare în cadrul acestuia.

Republica Moldova a participat, în anul 2015, pentru prima dată cu pavilion propriu la Expoziția Mondială EXPO 2015, care a avut loc în orașul Milano, Italia. Pavilionul țării noastre a ajuns în lista celor 11 țări cu cele mai originale pavilioane, fiind plasat în rând cu pavilioanele Austriei, Estoniei, Israelului, Italiei, Chile, etc.

Fluxul de știri
0