Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scandal sexual cu implicarea unui profesor universitar. Cine este acesta

CC BY 2.0 / Jean KOULEV / SEX in progress ... (active)A North Carolina ethics commission may have accidentally legalized sexual bribery.
A North Carolina ethics commission may have accidentally legalized sexual bribery. - Sputnik Moldova
Abonare
Profesorul a fost înregistrat de studentă în timp ce-i promitea că va rezolva promovarea mai multor examene. În schimb, profesorul dorea să aibă o aventură cu studenta.

CHIŞINĂU, 17 iul – Sputnik. O studentă de la Facultatea de Psihologie, specializarea Ştiinţe ale Educaţiei, din cadrul Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, România, a mers la Poliţie şi a depus plângere împotriva unui profesor care i-ar fi făcut avansuri sexuale, potrivit presei ieşene. 

Constantantin Petrovici, de 62 ani, este conferenţiar la  această facultate şi are o imagine bună în rândul colegilor. Numai că, în urmă cu aproximativ o luna, în perioada sesiunii de examene din iunie, o studentă din anul III a povestit anchetatorilor că a fost constrânsă de Petrovici să intreţină relaţii sexuale. În schimb, profesorul i-a garantat studentei că o va ajuta să promoveze examenele. 

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, iar procurorii au cerut judecătorilor emiterea unor mandate de supraveghere şi de interceptare a convorbirilor telefonice pe numele profesorului. Din interceptările convorbirilor telefonice nu reies prea multe date foarte clare cu privire la favorurile sexuale pe care i le-ar fi cerut profesorul studentei.

Alina Idriceanu - Sputnik Moldova
Învățătoare „sexy și rea", contrabandistă ”cu acte în regulă”

În schimb, studenta a înregistrat ambiental câteva dintre discuţiile pe care le-a avut cu profesorul. Din aceste discuţii reiese că profesorul i-a promis că o ajută la examene. În acelaşi timp, işi dorea să aibă o aventură cu studenta.

După ce au strâns suficiente probe împotriva lui Constantin Petrovici, procurorii au instituit măsura controlului judiciar împotriva acestuia. La rândul său, profesorul s-a plâns judecătorilor de la Tribunal că măsura controlului judiciar, prin care i-au fost stabilite o serie de interdicţii, este una abuzivă. A susţinut că este nevinovat şi că totul este o înscenare. Judecătorii i-au respins plângerea împotriva măsurii controlului judiciar. 

Conducerea Facultăţii de Psihologie l-a suspendat din funcţie pe perioada acestei anchete.

Fluxul de știri
0