Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un membru al Cabinetului Pavel Filip şi-a dat demisia „cu demnitate”

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Un viceministru al Apărării din Guvernul Pavel Filip a decis să-şi prezinte demisia de onoare după un scandal în presa locală în care apare şi numele său.

CHIŞINĂU, 14 iul – Sputnik. Viceministrul Apărării Alexandru Cimbricuc, înaintat în această funcţie de PLDM, şi-a prezentat joi demisia. Decizia vine după un scandal apărut în presa locală din Soroca cu o tarabă care ar avea legături cu familia viceministrului.

кабинет министров - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Decis: prima demisie în guvernul Pavel Filip

Cimbriciuc a anunţat opinia publică despre decizia luată pe pagina sa de socializare. 

„Îmi dau demisia din funcția de viceministru al Apărării și o fac cu demnitate și conștiința curată”, scrie Cimbriciuc. 

Funcţionarul susţine că a luat această decizie pentru că nu vrea ca un conflict minor „și oarecum personal” să afecteze activitatea instituției pe care a reprezentat-o și la care ține mult.

„Le mulțumesc colegilor și domnului ministru pentru susținere și pentru încrederea pe care au avut-o în mine. A fost o onoare să fac parte din această echipă”, a notat viceministrul.  

Alexandru Cimbriciuc a fost numit în funcţia de viceministru al Apărării în martie 2015. Între 2009 și 2014 Alexandru Cimbriciuc a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova, membru al comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, președinte al subcomisiei de ordine publică.

Alexandru Cimbriciuc este fost colaborator MAI. 


Fluxul de știri
0