Două tuneluri subterane ar traversa Marea Neagră

© AFP 2024 / JANEK SKARZYNSKIA man walks in an underground tunnel of the Festungsfront Oder-Warthe-Bogen (Fortified Front Oder-Warthe-Bogen) or Ostwall (East Wall) fortification, the former Nazi German defence line near the city of Miedzyrzecz in western Poland
A man walks in an underground tunnel of the Festungsfront Oder-Warthe-Bogen (Fortified Front Oder-Warthe-Bogen) or Ostwall (East Wall) fortification, the former Nazi German defence line near the city of Miedzyrzecz in western Poland - Sputnik Moldova
Abonare
Din sudul Dobrogei şi din Cadrilater pleacă spre Turcia două tuneluri pe sub Marea Neagră care înainte de Primul Război Mondial erau folosite de ţărani în comerţul cu oi.

BUCUREŞTI, 14 iulie — Sputnik. Într-o cronică scrisă înaintea Primului Război Mondial apare o relatare în care se menționează faptul că ţăranii din Dobrogea foloseau tuneluri subterane de mii de kilometri lungime, săpate sub Marea Neagră, doar pentru a-şi duce oile până în Turcia, scrie secretulcunoasterii.ro.

Пражская весна в Чехословакии. Buncăr - Sputnik Moldova
Autorităţile se pregătesc de revolte. Verifică starea buncărelor

În anii '80, muncitorii care au săpat Canalul Dunăre-Marea Neagră au descoperit într-un cimitir din Murfatlar una din gurile de acces spre unul din tuneluri. Din tunel se putea trece şi în Bulgaria, nu doar din Turcia.

Sunt două tuneluri săpate pe sub Marea Neagră până în Turcia. Unul pleacă din sudul Dobrogei şi al doilea pleacă din Cadrilater. Însă nu există informaţii legate de cine a construit aceste două tuneluri şi nici despre motivul pentru care au fost construite pe sub Marea Neagră.

În timpul celor două războaie mondiale au fost astupate gurile de acces din motive de siguranţă naţională. Există informaţii că Securitatea controla aceste tuneluri megalitice şi nimănui nu îi era permis să se apropie de intrările în aceste tuneluri.

Localnicii din Delta Dunării spun că, la 45 km nord-vest de Sulina, în Marea Neagră, există un fenomen natural foarte ciudat şi că în trecut au dispărut corăbii, păsări, chiar şi mici insule.
Fenomenul a fost numit de localnici „Vârtejul morţii" sau "micul Triunghi al Bermudelor" şi se petrece în apropierea Insulei Şerpilor.

Fluxul de știri
0