Autorităţile se pregătesc de revolte. Verifică starea buncărelor

© Sputnik / Юрий Абрамочкин / Accesați arhiva multimedia"Пражская весна" в Чехословакии. Buncăr
Пражская весна в Чехословакии. Buncăr - Sputnik Moldova
Abonare
În instituţiile de stat sunt sporite măsurile de securitate: clădirile guvernului şi administraţiei preşedintelui sunt păzite de soldaţii Gărzii Naţionale, uşile Radei Supreme sunt consolidate cu obloane blindate, în edificiile cartierului guvernamental sunt verificate buncărele şi căile subterane, scire ziarul „Vesti".

Chişinău, 23 feb — Sputnik. În instituţiile guvernamentale ale Ucrainei sunt sporite măsurile de securitate din cauza acţiunilor de protest şi ciocnirile dintre forţele de ordine şi extremişti, care au loc în Kiev, informează ziarul „Vesti" pe pagina sa de internet.

„La moment chiar şi cortegiile demnitarilor sunt însoţite de oameni înarmaţi. Iar în curtea şi în interiorul clădirii Cabinetului de Miniştri stau de pază soldaţii Gărzii Naţionale, eu personal i-am din ferestrele salilor Comisiilor de pe strada Sadovaia", scrie publicaţia, citându-l pe deputatul din partea „Blocului Petro Poroşenko", Serghei Kaplin.

Potrivit deputatului, autorităţile au început să verifice starea buncărelor li a căilor subterane din edificiile Guvernului şi administraţiei prezidenţiale.

„Acolo există o reţea de căi subterane de acces. <…> Din clădirea Cabinetului de Miniştri se poate ieşi la staţia de metrou „Khreschatyk" şi chiar se poate ajunge până la „Shuliavska", a subliniat Kaplin.

На площади Независимости в Киеве - Sputnik Moldova
Incidente în cadrul acţiunilor comemorative din Ucraina

Fostul deputat Taras Chornovil a menţionat că cea mai nesigură clădire este cea a Radei Supreme: „Desigur că acolo există un tunel subteran, care duce direct către strada Sadovaya. Spre exemplu, geamurile Radei Supreme nu sunt consolidate cu gratii".

Un alt interlocutor al corespondent al „Vesti", un fost funcţionar al administraţiei prezidenţiale, a confirmat că în cartierul guvernamental există multe pasaje subterane. Spre exemplu, atunci când protestatarii au asediat clădirile Administraţiei Preşedintelui şi Guvernului în timpul revoluţiei oranj, protestatarii mergeau la muncă printr-o poartă a unui pasaj din staţia metropolitană Khreschatyk.

Fluxul de știri
0