Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Siria: bombardiere rusești au lovit țintele Daesh (VIDEO)

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaМногофункциональные истребители-бомбардировщики
Многофункциональные истребители-бомбардировщики - Sputnik Moldova
Abonare
Șase bombardiere cu rază lungă de acțiune din Rusia au lovit țintele Daesh într-un al doilea atac concentrat de-a lungul Siriei, a declarat marți ministrul rus al Apărării.

CHIȘINĂU, 14 iulie — Sputnik. În această dimineața, șase bombardiere cu rază lungă Tu-22M3, decolate de la aerodromul din Rusia, au efectuat al doilea atac concentrat asupra obiectelor Daesh, aflate în împrejurimile din partea de est ale orașul Palmyra, precum și cele din orașele As Sukhnah, Arak și sondele de petrol în provincia Homs, a declarat Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării.

Ситуация в сирийском городе Хомс, Siria - Sputnik Moldova
România ar putea trimite militari în Siria

Forțele militare aeriene ale Rusiei și-au intensificat atacurile asupra formațiunilor paramilitare ale grupurilor teroriste internaționale din apropierea orașului Palmyra. Șase bombardiere de rază lungă din Rusia au distrus postul de comandă al jihadiștilor, două rafinării de petrol, cât și un număr semnificativ de luptători și echipamente militare, a spus ministrul, marți.

Acesta a adăugat că forțele coaliției conduse de SUA, care desfășoară misiuni anti-Daesh, au fost informate cu privire la efectuarea atacurilor aeriene. Forțele Aeriene militare ruse au efectuat peste 50 de atacuri în apropiere de Palmyra în decursul zilei de marți, 12 iulie, a declarat Șoigu.

Siria se află într-un război civil începând cu anul 2011. Împotriva forțelor loiale președintelui Bashar Asad luptă câteva formațiuni de opoziție și grupuri extremiste. La 27 februarie, între cele două tabere a fost încheiat un armistițiu, intermediat de SUA și Rusia.

Grupările teroriste precum Daesh și Frontul Nusra (interzisă în Rusia și în alte state) nu sunt părți ale acordului de armistițiu.

Fluxul de știri
0