România ar putea trimite militari în Siria

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaСитуация в сирийском городе Хомс, Siria
Ситуация в сирийском городе Хомс, Siria - Sputnik Moldova
Abonare
Republicanul Donald Trump a declarat că dacă va fi ales președinte al Statelor Unite pe 8 noiembrie, America nu se va mai implica total în războiul contra terorismului, ci fiecare țară membră NATO va participa în mod egal cu militari și bani în operațiunile globale.

BUCUREŞTI, 1 iulie — Sputnik. România ar putea trimite militari în cele mai dure operațiuni armate ale NATO împotriva terorismului, dacă Donald Trump va ajunge președintele Statelor Unite ale Americii.

Într-un interviu pentru ABC News, Trump a declarat că îi place ideea de a folosi NATO împotriva terorismului, dar numai dacă se reconfigurează strategia organizației.

"Nu vreau ca noi să fim prea mult implicați. Vreau NATO să fie implicată. […] Cheltuim prea mulți bani pe NATO. Avem grijă de țări care, sincer, ar trebui să aibă singure grijă de ele din punct de vedere economic", a declarat Donald Trump.

Comentariile lui Trump vin exact în momentul în care, chiar în aceste zile, fostul președinte Bill Clinton s-a întâlnit cu procurorul general Loretta Lynch în contextul în care Hillary Clinton este sub investigație federală pentru utilizarea unui server de e-mail privat pe vremea când era secretar de stat al președintelui Barack Obama.

"Este de neconceput! Când există această investigaţie masivă asupra email-urilor, iar ei au o astfel de întâlnire", a spus Trump.

Lynch însă a declarat că nu a discutat cu Bill Clinton despre ancheta legată de e-mailuri.

Fluxul de știri
0