Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Terzi: adoptând o lege, Parlamentul Moldovei încalcă altă lege

© Sputnik / Rodion ProcaНиколай ТЕРЗИ, опредседатель Координационного совета национально-культурных организаций при Бюро межэтнических отношений, председатель гагаузской общины РМ
Николай ТЕРЗИ, опредседатель Координационного совета национально-культурных организаций при Бюро межэтнических отношений, председатель гагаузской общины РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful comunității găgăuzilor, Nicolae Terzi, a afirmat că deciziile recente ale Parlamentului cu privire la modificarea Codului Audiovizualului încalcă Legea cu privire la statutul Găgăuziei.

CHIȘINĂU, 14 iul — Sputnik. Cerințele față de audiovizual trebuie înăsprite pe timp de război, dar nu pe vreme de pace, a declarat, comentând deciziile recente ale Parlamentului, Nicolae Terzi, copreședintele Consiliului coordonator al organizațiilor național-culturale pe lângă Biroul Relații Interetnice.

ОБСЕ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
OSCE se pronunță contra modificărilor alianței la Codul Audiovizualului

Anterior, majoritatea parlamentară a adoptat în prima lectură un proiect de lege cu privire la modificarea Codului Audiovizualului. Inițiativa aparține deputaților din Partidul Liberal și Partidul Democrat. Modificările presupun posibilitatea interdicției transmisiunii emisiunilor politice, informaționale, dar și a celor cu tematică militară, care nu sunt produse în UE și în țările-membre ale Convenției Europene cu privire la televiziunea transfrontalieră. Rusia nu este membră a acestei Convenții. În același timp, o parte importantă a programelor televizate sunt de producție rusească.

"Haideți să nu luăm exemplu de la Ucraina, care face asemenea lucruri în raport cu Rusia. Noi observăm în mediul politic din Moldova dispoziții antirusești. În același timp, aceste dispoziții sunt și antieuropene, pentru că în Europa nimeni nu se pronunță pentru oprimare din considerente naționale și lingvistice", a spus Terzi.

Potrivit lui, asemenea decizii încalcă Legea cu privire la statutul Găgăuziei, unde este stipulat că în autonomie există trei limbi oficiale: moldovenească, găgăuză și rusă.

 

 

Fluxul de știri
0