HAOS în 20 de penitenciare: violențele şi incendiile se ţin lanţ

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape 20 de penitenciare din România sunt în stare critică după ce sute de deţinuţi au refuzat joi să mănânce, alte câteva persoane protestează la Penitenciarul Botoşani pe acoperişul curţii de plimbare, iar la Penitenciarul Bacău au fost incendiate materialele textile.

BUCUREŞTI, 14 iulie — Sputnik. Incidentele au luat amploare joi după ce în cursul nopţii la Mărgineni şi Bacău deţinuţii au dat foc la tot ce s-a putut, în prezent fiind peste 1.400 de oameni în greva foamei, scrie stiripesurse.ro.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
NEWS ALERT: reţinere spectaculoasă pe teritoriul Penitenciarului 13

Oamenii cer condiţii mai bune şi sunt nemulţumiţi de mâncarea foarte proastă şi de faptul că penitenciarele nu sunt dotate cu frigidere. La Penitenciarul Botoşani, deţinuţii se manifestă zgomotos, lovind grilajele camerelor. A fost solicitat sprijinul structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne, 268 de persoane refuzând hrana.

Printre cei care au refuzat hrana, se numără 124 la Iaşi, 2 la Poarta Albă, 3 la Oradea, 15 la Miercurea Ciuc, unul la Giurgiu, 56 la Vaslui, şase la Bucureşti — Jilava, 68 la Tulcea, 133 la Bistriţa, 6 la Deva, 27 la Aiud, 43 la Bacău, 45 la Mărgineni, 10 la Târgu Mureş şi unul la Arad.

La această oră, în aproximativ 20 de penitenciare din ţără deţinuţii protestează. În trei unităţi de detenţie au avut loc incendii. La Mărgineni au fost incendiate saltele dintr-o cameră şi s-a aruncat cu obiecte în angajaţii unităţii.

La Penitenciarul Bacău a fost necesară intervenţia structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne în urma incendiului produs de protestatari. Incidente au avut loc şi la Penitenciarul Tulcea. Aici deţinuţii şi-au exprimat verbal nemulţumirile, fără acte de violenţă.

Fluxul de știri
0