Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Faceți cunoștință cu noul șef al diplomației de la Londra

© Sputnik / Алекс Макнотон / Accesați arhiva multimediaBoris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii, fostul primar al Londrei
Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii, fostul primar al Londrei - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre liderii campaniei Brexit și fost primar al Londrei a fost numit în funcția de ministru al Afacerilor Externe al Marii Britaniei.

CHIȘINĂU, 14 iulie — Sputnik. Boris Johnson, unul dintre principalii lideri ai campaniei pentru ieșirea Marii Britaniei din Uniunea Europeană a fost numit în funcția de ministru de Externe, comunică agenția RIA Novosti.

Boris Johnson - Sputnik Moldova
Boris Johnson: Brexitul, cel mai mare eveniment politic al democrației noastre

Numirea a surprins opinia publică, dat fiind faptul că relațiile dintre noul premier britanic, Theresa May, și fostul primar al Londrei, Boris Johnson, sunt încordate.

Johnson a fost unul dintre liderii campaniei pentru părăsirea Uniunii Europene de către Marea Britanie. Iar May, care a devenit miercuri noul prim-ministru britanic, declara anterior că va îi delega unui adept al Brexit-ului toate atribuțiile legate de negocierile între Londra și UE.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner, a încercat să-și stăpânească râsul când a fost întrebat despre noua funcție a lui Johnson, dar a declarat că "SUA sunt pregătite să lucreze cu britanicii, indiferent cine va ocupa funcția de ministru de externe, pentru că Statele Unite au o relație specială cu Regatul Unit", notează portalul politico.com.

Miercuri, regina Elisabeta a II-a a numit-o pe Theresa May în funcția de prim-ministru a Marii Britanii.

Fluxul de știri
0