Boris Johnson: Brexitul, cel mai mare eveniment politic al democrației noastre

© AFP 2022 / LEON NEALBoris Johnson
Boris Johnson - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderul taberei Brexit, Boris Johnson, a asigurat că Marea Britanie este o țară mare și că prosperitatea va fi garantată odată cu ieșirea de sub birocrația de la Bruxelles.

BUCUREŞTI, 27 iunie — Sputnik. În editorialul său de luni publicat în ziarul The Telegraph, fostul primar londonez, Boris Johnson, scrie că referendumul pentru apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană a fost cel mai mare eveniment politic din istorie.

„Niciodată în istoria noastră nu au fost întrebați atât de mulți oameni ce să decidă cu privire la viitorul națiunii. Mai mult de 17 de milioane de oameni au votat pentru a părăsi UE — mai mult decât au consimțit vreodată la orice propunere în istoria noastră democratică", a scris fostul primar al Londrei.

Republican U.S. presidential candidate Donald Trump holds a rally with supporters in Albuquerque, New Mexico, U.S., May 24, 2016 - Sputnik Moldova
Donald Trump despre Brexit: fantastic

Cotat de casele de pariuri cu șanse maxime pentru câștigarea scaunului de premier al Regatului Unit, Boris Johnson argumentează că britanicii sunt o națiune puternică și mare, iar poporul a demonstrat asta în referendumul de săptămâna trecută.

În opinia lui, distrugerea locurilor de muncă din partea birocrației UE i-a făcut pe britanici să respingă proiectul european. Astfel, „noi putem supraviețui și prospera ca niciodată înainte. […] Da, va exista o sumă substanțială de bani pe care nu o vom mai trimite la Bruxelles şi care ar putea fi utilizată pe priorități precum Serviciul Național de Sănătate", a subliniat Johnson.

De asemenea, Marea Britanie este acum reînnoită, pregătită şi capabilă să se angajeze cu toată lumea, astfel încât să facă comerț liber cu marile economii într-un nou mod care în prezent este interzis, a mai scris politicianul.

„Da, vom fi capabili să facem oferte de comerț liber cu economiile în creştere ale lumii într-un mod care în prezent este interzis. […] Aceasta a fost o campanie seismică ale cărei lecții trebuie să fie învățate de către politicieni de acasă și din afara ţării", a conchis Boris Johnson.

Fluxul de știri
0