Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua primarilor: al doilea edil reţinut de oamenii legii

© Sputnik / Miroslav RotariOfiteri CNA si pantera
Ofiteri CNA si pantera - Sputnik Moldova
Abonare
Un fost primar din Nisporeni împreună cu un complice au fost reţinuţi de oamenii legii pentru escrocherie.

CHIŞINĂU, 14 iul – Sputnik. Fostul primar al oraşului Nisporeni împreună cu un complice au fost reţinuţi pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari.

Potrivit celor constatate de Procuratura Generală, în perioada mai 2013 – ianuarie 2014, bănuitul, deţinând funcţia de primar al oraşului Nisporeni şi acţionând în complicitate cu o persoană civilă, au dobândit prin înşelăciune de la un locuitor al raionului bani în sumă totală de 70 mii euro pentru a-l ajuta la procurarea unor loturi de teren.

Ion Cuculescu, primarul orașului Șoldănești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Primarul de Șoldănești, reținut. Ar fi băgat mâna în haznaua statului

Până în prezent însă, victima nu a intrat în posesia terenurilor pentru care achitase banii, acestuia nefiindu-i atribuite în proprietatate loturile de pământ. 

Fostul primar şi complicele său sunt reţinuţi preventiv pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să depună demers privind aplicarea în privinţa acestora a măsurii preventive arestul pentru 30 de zile.

Pentru această infracţiune norma penală prevede închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.


Fluxul de știri
0