Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă lovitură dată de CNA: de data aceasta la ÎS ”Gările şi Staţiile Auto”

© Sputnik / Miroslav RotariOfiţeri CNA Спецназ НАЦ
Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Prejudiciu de peste 4 milioane de lei adus ÎS „Gările şi Staţiile Auto”. Trei persoane bănuite de delapidarea averii străine, dintre care una reţinută.

CHIŞINĂU, 14 iul – Sputnik. Patru milioane şi jumătate de lei este prejudiciul cauzat Întreprinderii de Stat (ÎS) ”Gările şi Staţiile Auto”. Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), este vorba despre un caz de delapidare a averii străine în care ar fi implicate persoane publice din cadrul întreprinderii şi un agent economic din Soroca.

Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ofiţerii CNA au dat lovitura: este vizată mafia permiselor de conducere

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, între anii 2010 – 2016, mai mulţi  funcţionari ai ÎS „Gările şi Staţiile Auto”, acţionând în comun cu factori de decizie din cadrul unei firme de transport, prestator de servicii, ar fi introdus în programele informaționale date eronate despre vânzarea unor bilete inexistente. Astfel, s-ar fi creat premisa în temeiul căreia, nejustificat, au fost transferate în conturile bancare ale agentului economic, bani în sumă de aproximativ 4, 5 milioane de lei, prin aceasta cauzând întreprinderii un prejudiciu în proporții deosebit de mari.

În rezultatul efectuării mai multor percheziții la domiciliile persoanelor suspectate de comiterea infracțiunii, trei persoane au fost recunoscute în calitate de bănuiţi, dintre care una reţinută pe un termen de 72 de ore. 

Acest caz se investighează prin prisma art.191 alin. (5) Cod Penal – delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari, infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare de la 8 la 15 ani.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupție.


Fluxul de știri
0