Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ofiţerii CNA au dat lovitura: este vizată mafia permiselor de conducere

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea de apel апелляционная палата
Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În jur de 40 de acte au fost ridicate în cadrul unor dosare de corupţie privind eliberarea frauduloasă a permiselor de conducere

CHIŞINĂU, 31 mai – Sputnik. Circa 40 de dosare ale persoanelor care au obţinut permise de conducere eliberate de Secţia Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Cahul a Î.S. „Registru” (SÎTCCA), au fost ridicate marţi dimineaţa de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie.

Acţiunea a avut loc în cadrul mai multor cauze penale, pornite pe faptul traficului de influenţă, exprimat prin transmiterea, prin intermediari, a diferitor sume de bani persoanelor publice din cadrul SÎTCCA. În urma descinderilor, un expert-coordonator al întreprinderii a fost escortat la sediul DGT Sud pentru audieri.

Este vorba despre o serie de denunţuri, depuse la CNA, în care sunt reclamate fapte ilicite ale funcţionarilor de la Secţia Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Cahul care ar fi pretins diferite sume de bani pentru a elibera permise de conducere fără participarea persoanelor la probele practice şi teoretice sau pentru a favoriza susţinerea cu succes a examenelor de calificare.

Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un nou dosar penal la CNA: bănuit şi un membru al Guvernului

În cadrul acestor cauze, au fost documentaţi intermediari, unii dintre ei fiind reţinuţi în flagrant săptămâna trecută, angajaţi ai Şcolilor auto din Cahul şi Vulcăneşti, precum şi persoane publice din cadrul SÎTCCA din Cahul.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, sumele pentru obţinerea permiselor de conducere variau între 300 şi 500 de euro.

În prezent, procurorii în comun cu CNA şi reprezentanţi ai Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, dar şi ai întreprinderea „Registru”, efectuează un şir de acţiuni pentru  colectarea probelor ce ar confirma obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere, precum şi implicarea angajaţilor din cadrul Secţiei Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Cahul în acţiuni ilicite.

Fluxul de știri
0