Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Informații scandaloase despre soțul viitorului premier britanic

© AFP 2022 / CHRIS RATCLIFFE Theresa May și soțul dânsei, Philip John May
Theresa May și soțul dânsei, Philip John May - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Presa britanică atrage atenția asupra faptului că soțul noului lider conservator, care a criticat dur marile companii, pentru faptul că ar comite evaziuni fiscale, activează în sfera corporațiilor transnaționale.

CHIȘINĂU, 13 iulie – Sputnik. Soțul noului lider al Partidului Conservator britanic, Theresa May, care urmează să fie nominalizată la funcția de prim-ministru al Marii Britanii este angajatul unul din cei mai mari fond de investiții, care deține active în așa companii mari precum Starbucks și Amazon, companii pe care Theresa May le-a criticat dur în discursul său public, pentru eschivarea de la plata impozitelor și taxelor, scrie publicația britanică The Independent.

Britain's Home Secretary Theresa May arrives to speak during her Conservative party leadership campaign at the Institute of Engineering and Technology in Birmingham, England, Britain July 11, 2016 - Sputnik Moldova
Prioritățile potențialului ”Premier post-Brexit” al Marii Britanii

“Trebuie să vorbim despre taxe. Nu contează dacă e vorba despre Amazon, Google sau Starbuks: voi sunteți obligați să dați ceva înapoi, aveți o datorie față de concetățenii voștri, aveți  responsabilitatea de a plăti taxe. Așadar, în calitatea mea de prim-ministru voi combate evaziunea fiscală individuală și corporativă”, a declarat Theresa May în timpul discursului său după alegerea sa în calitate de noul lider al Partidului Conservator.

Însă Philip John May, soțul pretendentei la șefia Cabinetului de Miniștri britanic, este angajatul companiei Capital Group, cu sediul în Los Angeles, un fond de investiții care controlează active în valoare de 1,4 trilioane de dolari, inclusiv 20 miliarde în Amazon și Starbucks, companii care au fost criticate dur de Theresa May pentru că s-ar fi eschivat de la plata impozitelor în Marea Britanie.

De asemenea, Capital Group deține pachete de acțiuni în banca de investiții JP Morgan Chase, gigantul din industria apărării Lockheed Martin, compania de tutun Philip Morris International și una din cele mai mari companii farmaceutice din lume Merck & Co.

Fluxul de știri
0