Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: procurorii contestă sentinţa dată lui Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 14.06.2016
Влад Филат 14.06.2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura a contestat blândeţea pedepsei în cazul fostului premier Vladimir Filat. Organul de urmărire penală solicită 19 ani de detenţie pe numele ex-premierului.

CHIȘINĂU, 13 iul — Sputnik. Procuratura Anticorupţie a depus miercuri, 13 iulie, apel împotriva sentinţei Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, prin care fostul premier Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani închisoare, amendat cu 60 mii lei, privat de dreptului de a deţine anumite funcţii publice timp de 5 ani.

Vlad Filat la Judecătoria Buiucani, 27 iunie 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Pentru Filat ar putea fi stabiliți ani suplimentari de pușcărie

Prin aceiaşi decizie, ex-premierului i-a fost retrasă distincția de stat „Ordinul Republicii” şi i-a fost aplicată măsura de siguranță sub formă de confiscare specială a bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite în valoare de 791 milioane lei. 

Verdictul a fost dictat după ce procurorii au demonstrat vinovăţia fostului premier de comiterea traficului de influenţă şi coruperii pasive în dosarul vizând fraudele de la Banca de Economii.

„Procurorii, care au solicitat condamnarea fostului premier la 19 ani de detenţie, consideră sentinţa instanţei de fond ca fiind prea blândă în raport cu acţiunile ilicite ale inculpatului care a prejudiciat interesele cetăţenilor şi ale statului în proporţii deosibit de mari şi insistă pe aplicarea în privinţa acestuia a unei pedepse mai aspre”, se spune în comunicatul Procuraturii remis spre difuzare agenţiei Sputnik. 

 

 

 

Fluxul de știri
0