Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Armata Naţională pregăteşte lunetişti profesionişti

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaУчения бригады ВДВ РФ на Сергеевском полигоне в Приморском крае
Учения бригады ВДВ РФ на Сергеевском полигоне в Приморском крае - Sputnik Moldova
Abonare
În premieră pentru Armata Naţională, la Centrul de Instruire militară Dănceni se desfăşoară cursuri de pregătire a luneşitilor.

CHIȘINĂU, 13 iul — Sputnik. Un grup de militari ai Batalionului cu Destinaţie Specială (BDS) „Fulger” participă la cursul de instruire pentru lunetişti. Cursul se desfăşoară la Centrul de Instruire militară Dănceni, până la 21 iulie. 

Comandantul interimar al BDS, maiorul Veaceslav Balan, a declarat că acest curs este organizat pentru prima dată în Armata Naţională şi are scopul de a instrui militarii din Forţele Speciale la capitolul tehnici, proceduri şi tactici privind implicarea şi rolul în luptă al lunetiştilor.

Programul cursului, la care participă 15 militari din Forţele Speciale, cuprinde noţiuni teoretice caracteristice specificului lunetiştilor, exerciţii practice de dezvoltare a atenţiei, memoriei şi gândirii, procedee de mascare şi deplasare a lunetiştilor în câmpul tactic, exerciţii de antrenament în teren şi executarea şedintelor de tragere specială din puşca semiautomată cu lunetă.

 

Fluxul de știri
0