Olimpic la informatică, după BAC: „Nu am ce învăța în facultățile din România"

© edu-news.rouniversitatea alexandru ioan cuza iasi
universitatea alexandru ioan cuza iasi - Sputnik Moldova
Abonare
Un tânăr pasionat de IT a făcut declarații surprinzătoare după încheierea sesiunii de bacalaureat, spunând că lucrează în securitate biometrică și că nu este interesat să mai dea la vreo facultate.

 

BUCUREŞTI, 13 iulie — Sputnik. Fiind întrebat ce vrea să facă mai departe, tânărul Viorel Baicu, absolvent al Colegiului Național „Iulia Haşdeu" din București și care a dat BAC-ul la informatică, a declarat că nu îl atrage ideea de a da la vreo facultate, întrucât are prea multe cunoștințe din domeniul în care s-a pregătit pentru a mai învăța ceva nou la vreo facultate din România sau din Europa, relatează Adevărul.

El a mai spus că lucrează de doi ani în domeniul IT, unde s-a făcut remarcat, și că a contribuit la dezvoltarea unor tehnologii și că a căpătat experiență la o firmă din acest domeniu.

„Eu lucrez de doi ani în securitate biometrică, recunoaştere facială, recunoaştere de amprente şi lucruri de genul acesta care ne ajută să scăpăm de parole. Lucrez cu cea mai mare firmă care se ocupă de aşa ceva. Firma are mai multe tehnologii dezvoltate, am contribuit la dezvoltarea lor şi cel mai mare câştig a fost experienţa. Nu mai am ce să învăţ la Politehnică sau alte facultăţi din România sau Europa", a declarat tânărul.

El a adăugat că singura facultate pe care ar urma-o este Massachusetts Institute of Technology din America.

Tânărul a obținut un premiu la un concurs organizat de HackTm, ediția 2015, fiind, împreună cu alți doi elevi, autorul unei invenții: o aplicație pentru mașină care înlocuiește sistemul multimedia actual și care, după cum susțin dezvoltatorii ei, ar putea revoluționa industria auto.

La examenul de bacalaureat, Viorel Baicu a obținut media generala 8,46: 7,8 la limba romana, 8 la matematica și 9,6 la informatică. Tânărul a declarat că este foarte mulțumit de rezultat, potrivit știrile Pro TV.

Fluxul de știri
0