Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un incendiu devastator a mistuit la Cahul o fermă de oi și porci

© dse.mdIncendiul la o fermă din Cahul, 12.07.2016
Incendiul la o fermă din Cahul, 12.07.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Un incendiu de proporții a cuprins o fermă de ovine din satul Cotihna, raionul Cahul. Autoritățile au demarat o anchetă. Cauza incendiului se pare că este arderea vegetației. Despre pericolul acestei practici Sputnik.md a scis acum o zi.

CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik. Pompierii din Cahul au fost alertați în jurul orei 02:30, fiind solicitați să intervină în lichidarea incendiului de vegetație din preajma unei ferme de ovine și porcine din s. Cotihana, orașul Cahul.

Incendiu devastator de vegetație - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Îngrijorător: Moldova ar putea fi cuprinsă de flăcări

Atunci când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că ardea o fermă de animale. Flăcările au cuprins peste o mie de metri pătrați din clădire, adică aproximativ 75 la sută din suprafața acesteia. A fost nevoie de întăriri pentru localizarea și lichidarea incendiului. Doar pentru localizarea lui pompierii au avut nevoie de circa două ore, informează portalul local de știri www.ziuadeazi.md.

Sursa a precizat că flăcările au mistuit 1600 de baloturi de furaj și au omorât 11 animale. Au fost salvate 120 de oi și 85 de purcei.

Nici un om nu a avut de suferit din acuza acestui incendiu.

Potrivit sursei locale de știri, pompierii continuă la această oră lichidarea focarelor individuale și efectuează lucrări de spălare și demontare. 

În legătură cu acest caz a fost demarată o anchetă., mai informează portalul ziuadeazi.md,  cu trimitere la Direcția Situații Excepționale.2

Recent Inspectoratul Ecologic de stat a făcut un apel către organele administraţiei publice locale, conducătorii de unităţi agricole și populaţiei, solicitându-le tuturor să contribuie la excluderea practicii periculoase și dăunătoare de ardere a vegetației uscate, inclusiv a miriștilor.

Fluxul de știri
0